Nye CT-scanninger afslører anatomiske strukturer af akupunkturpunkter
Dette nye fund viser den fysiske eksistens af akupunkturpunkter. En CT (computerstyret tomografi) scanning er en serie af røntgenbilleder, der bruges til at skabe tværsnitsdata billeder. I denne undersøgelse, der er offentliggjort i ”Journal of Electron Spektroskopi”, har forskere anvendt kontrast CT billeddannelse med synkrotronstråling på både ikke-akupunkturpunkter og akupunkturpunkter. CT-scanningerne viste klare forskelle mellem ikke-akupunktur punkter og akupunktur punkternes anatomiske strukturer.
Akupunkturpunkter har en højere tæthed af mikro-årer eller kapillærer, og indeholder en stor mængde mikrovaskulære strukturer. Ikke-akupunkturpunkter udviser ikke disse egenskaber.
Forskerne bemærker, at den type CT scanning, der anvendes i denne undersøgelse, giver mulighed for forbedret tredimensional (3D) billeddannelse af et stort område. Dette forbedrer i høj grad billeddannelse af blødt væv, og tillod forskerne at gøre denne vigtige opdagelse.
Akupunkturpunkter har stor struktur forskel
Akupunkturpunkterne ST36 (Zusanli), og ST37 (Shangjuxu), viste sig at have meget forskellige strukturelle forskelle i forhold til de omkringliggende områder. I området omkring akupunkturpunkter, sås mikrovaskulære strukturer med forgreninger som “tydeligt kan ses i nærheden af tykke blodkar”, mens ikke-akupunkturpunkter områderne viste sig at indeholde nogle få tykke blodkar, og ingen af de fine mikrovaskulære strukturer. Akupunkturpunkterne indeholdt fine strukturer med flere store blodkar, der er over 20 mikrometer i størrelse, samt store områder af høj tæthed på mellem 15-50 mikrometer i størrelse. Denne struktur blev ikke fundet i ikke-akupunktur punkt områder.
Forskerne bemærker, at størrelsen af et akupunktur punkt “kan estimeres ved diameteren af de mikrovaskulære samlinger ….” De bemærkede også, at meget anden forskning har fundet de unikke strukturer af akupunkturpunkter og akupunktur meridianer ved hjælp af MRI (magnetisk resonans), infrarød billeddannelse, LCD termisk fotografering, ultralyd og andre CT billeddiagnostiske metoder. Forskerne bemærkede, at mange undersøgelser med disse teknologiske tilgange allerede har vist, at akupunkturpunkter eksisterer. De noterer, at “høj lysstyrke, bredt spektrum, høj kollimation, polarisering og pulserende struktur synkrotronstråling” har lettet deres opdagelse. De konkluderede, “Vores resultater påviste igen eksistensen af akupunkter punkter, og viser desuden at akupunkter punkter er særlige punkter hos pattedyr.”
Akupunkturpunkter kan også måles med ilttryk
I en anden interessant undersøgelse, brugte forskerne en amperometrisk oxygen mikrosensor til at finde oxygen(ilt) trykvariationer på forskellige steder på den forreste del af håndleddet. Forskerne konkluderede, at ilt trykket er væsentligt højere ved akupunkturpunkterne. Til Højre er billeder fra studiet, der måler stigningen af oxygen trykket, kombineret med en overlejring af de lokale akupunkturpunkter steder. Billederne kortlægger Lunge, hjertesækken og hjerte meridianer, og deres tilknyttede lokale punkter. Akupunkturpunkter P7 og P6 viser tydeligt høje ilt trykniveauer, ligesom de andre akupunkturpunkter i området.
Disse målinger er ikke foretaget på akupunkturpunkter med nåle i, men er udført i den naturlige hvile tilstand af akupunkturpunkter uden stimulation. Det er et virkelig enestående fund, at akupunktur punkter også udviser særlige ilt karakteristika. Akupunkturpunkter og meridianbaner er videnskabeligt målbare fænomener i gentagne forsøg.
Skriv et svar
Du skal være logget ind for at skrive en kommentar.