Carnosine – stadig den bedste anti-aging
Der er mode indenfor alt – også indenfor kosttilskud og de ingredienser der virker som anti-aging. Carnosine var stort i visse kredse for 10-15 år siden, og det blev brugt i cremer, øjendråber og kosttilskud. Men så skete der det man ofte ser indenfor moden. Den ændrer sig.
Man kan købe en rigtig Versace kjole til rigtige penge, eller en stangkjole fra Versace til en overkommelig pris. Det lyder af det samme, men er det bestemt ikke, og kvaliteten er selvfølgelig også derefter.
Da Carnosine blev populært som anti-aging begyndte producenter indenfor kostilskud, cremer og lignende at hævde, at de brugte det. Men det var hverken kvalitetsmæssigt eller mængdemæssigt godt nok. Der var godt nok Carnosine i produkterne, men kvaliteten var for dårlig. De gode Carnosine produkter er dyre, og svært tilgængelige. De produkter virksomhederne solgte, indeholdt altså ikke nok Carnosine til, at det havde den ønskede virkning.
Efter få år med fokus på Carnosine begyndte folk at miste interessen, fordi resultaterne udeblev. Den næste modebølge bestod af væksthormoner og resveratrol (fra rødvin), og i dag er moden skiftet igen.
Carnosine virker altså stadig!
I 2009 fik Carnosine et comeback, fordi Dr. Oz (en amerikansk TV læge) “opdagede” dets fortrinlige egenskaber. Han forklarede at Carnosine er den mest effektive og hurtigste vej til anti-aging der findes. På bare 3-6 måneder kan man opnå og se synlige resultater.
Carnosine blev opdaget i 1900 tallet af russiske forskere. Det var først en del år senere, at vestlige forskere begyndte at opdage hvad Carnosine er i stand til. Et australsk forskningsteam fandt ud af, at når gamle celler bliver lagt i et Carnosinerigt medium, så bliver de yngre PÅ ET PAR DAGE. Man kan så lægge cellerne tilbage i et medium uden Carnosine, og hurtigt bliver cellerne gamle igen. Det gjorde man flere gange med de samme celler, som så skiftede mellem at være unge og gamle. Antallet af celledelinger blev forøget med 25 % når de blev lagt i Carnosinerigt medium. Når cellerne kan dele sig flere gange, så lever de længere.
I forsøget fandt man ud af at cellernes livscyklus blev forbedret med hele 300 %. Normale celler levede mellem 126 og 139 dage, mens dem der var i et Carnosinerigt medium levede 413 dage!
Carnosine og levende mus.
I et russisk studie fra 1999 så man på udviklingen i alder, og det udseende man kunne forvente som resultat af alderdom. Resultatet var at 44 % af de gamle mus stadig var “unge og smukke” efter behandling med Carnosine, og kun 5 % var det, uden Carnosine. Det betyder altså 900 % bedre odds for at se ung ud, som gammel 🙂
Kun 9 % af musene opførte sig ungdommeligt uden Carnosine, mens 58 % af musene der fik Carnosine både kunne løbe og hoppe i alderdommen. Det er 600 % forbedring af LIVSKVALITETEN med Carnosine.
Hvad gør carnosine?
Carnosine er en anti-oxidant, som forhindrer beskadigelse af celler. Og da cellealder og -død er en vigtig del af aldring, så er det godt nyt.
Når sukker nedbrydes, reagerer det med protein (har du set hvordan sukker der smelter ser ud? det ligner karamel). Det er specielt slemt for diabetikere. Carnosine beskytter mod denne proces, hvor protein bliver ødelagt.
Carnosine påvirker en af de faktorer, man mistænker forårsager Alzheimers, kaldet amyloid-beta. Carnosine blokerer og inaktiverer Amyloid-beta, som skader nerver og blodkar i hjernen.
Carnosine balancerer processer i kroppen. Hvis der er for lidt gang i nogle processer, skrues der op, og er der for meget gang i dem, skrues der ned. Folk med auto-immune sygdomme kan derfor opleve at deres krop holder op med at angribe sig selv. Dem der har et svækket immunsystem får styrket det. Folk, hvis blod klumper sig sammen, får fortyndet blodet, og modsat, hvis blodet er for tyndt.
Carnosine virker også som en neurotransmitter der normaliserer hjernebølgefunktioner, og kan afhjælpe anfald som for eksempel epilepsi.
Carnosine i nye studier
Senest har det vist sig at Carnosine er gavnligt for både det sympatiske og parasympatiske nervesystem, som formidler energi til binyrerne, lever, nyre, bugspytkirtel, mave og det hvide og brune fedtvæv, hvorved positive ændringer skabes i blodtryk, blodglucose, appetit, lipolyse og fedtforbrænding.
Kort sagt sænker Carnosine blodsukkerniveauerne, forbedrer insulinproduktionen og -følsomheden, samtidigt med at den hjælper med at forbrænde kropsfedt. Alene af den grund er Carnosine et uundværligt supplement til diabetikere. Den hjælper nemlig også med at forebygge nedsat leverfunktion, øjenskader, neuropati, skader på vener og arterier, og så bliver hjertemusklen støttet i mere effektive sammentrækninger.
Carnosine har for nyligt vist sig at være en god beskyttelse mod effekterne af kemoterapi. Og når man så ved, at det samtidigt virker dna og celle foryngende, og også har anti-inflammatoriske egenskaber, så er det fristende at sige, at det burde være en del af enhver kræftbehandling.
Carnosine har også vist sig at hjælpe på lever skader, som en følge af for meget alkohol. Det beskytter og renser desuden hjernen for tungmetaller, og kan muligvis endda afhjælpe Parkinsons.
Hvordan får man nok Carnosine?
For det første er Carnosine stort set kun tilgængeligt i kød, så der skal kød på bordet. Men som med Carnosine er det ikke ligegyldig hvor meget og hvor god kvaliteten er. Lidt men godt er vigtigere end store mængder.
Hvis man ønsker at tage Carnosine som kosttilskud, skal man bruge 1000-1500 mg om dagen af den gode dyre kvalitet. Unge under 30 der spiser masser af kød, kan nøjes med et tilskud på 500 mg om dagen.
Sidst og vigtigst, kan man hjælpe kroppen til at producere mere Carnosine selv – helt naturligt indefra. Her kommer Carnosine plastret fra Lifewave ind i billedet. Specifikke frekvenser i kroppen bliver forstærket af plasteret, og så begynder kroppen selv at producere mere af den forjættende anti-aging ingrediens Carnosine.
Skriv et svar
Du skal være logget ind for at skrive en kommentar.