Mangler du B12 vitamin?

Mangler du B12 vitamin?

Mangler du B12 vitaminSlæber du dig selv fra det ene koffein “skud” til det næste, bare for at kunne klare dagen? Hvis det er tilfældet, så kan det være at du mangler vitamin B12. B12 er også kendt som “energi-vitaminet”, da det er nødvendigt for både vores energi niveauer og vores cellulære energi. Det hjælper dig også til at bibeholde godt humør, god hukommelse og et sundt nervesystem. Vitamin B12 i samspil med folinsyre (B9) kan muligvis også hjælpe med at forhindre spredning af human papilloma virus (HPV).

Ifølge Mayo Clinic, er vitamin B12-mangel forbundet med mange symptomer, herunder mange symptomer som for eksempel psykisk ustabilitet, balanceproblemer og usikker gangart (ataksi), muskelsvaghed, stive muskler, inkontinens (manglende, eller tab af blærekontrol), lavt blod tryk, problemer med synet, demens, psykoser, humør forstyrrelse, og nogle former for anæmi.

Ny forskning offentliggjort i “European Journal of Clinical Nutrition” viser, at mangel på B-vitamin er forbundet med kognitive forstyrrelser hos ældre. Den samme undersøgelse viste, at tilskud af vitamin B12 reducerede høje niveauer af homocystein i 76% af undersøgelsens deltagere. Homocystein er et protein, som produceres af kroppen og findes i blodet. Det er bedst at have lave niveauer af homocystein, fordi det skader arterier, hjerne og DNA, og kan øge risikoen for over halvtreds sygdomme, ifølge ernæringsekspert Patrick Holford i hans bog “The New Optimum Nutrition Bibel.”

“The European Journal of Clinical Nutrition’s” undersøgelse er ikke den eneste, der viser at vitamin B12 reducerer homocystein. I en undersøgelse offentliggjort i tidsskriftet “Clinical Therapy” fandt forskere at når man supplerer med en multivitamin, der indeholder vitaminerne B6, B12 og folinsyre i 26 uger faldt deltagernes homocystein koncentrationer.

Mennesker med en øget risiko for en B12-vitaminmangel
Folk, der benytter lægemidler mod halsbrand kan have en øget risiko for vitamin B12-mangel. Mange mennesker med visse sygdomme har også vist sig at have vitamin B12 mangel. Nogle af disse sygdomme omfatter: Alzheimers sygdom, brystkræft, hjertesygdomme og depression. Derudover kan folk, der tager en daglig aspirin være mere tilbøjelige til at lide af en vitamin B12-mangel, især hos personer med hjertesygdom. Lægemidlet kan beskadige foring af tarmen – det primære område af kroppen, hvor vitamin B12 absorberes. Vegetarer er også nødt til at sikre, at de gør en indsats for at opnå tilstrækkelige niveauer af vitamin B12.

Kilder til B12 i kosten
B12 vitamin i frøspirerMange hjemmesider og ernærings kilder anfører fejlagtigt, at vitamin B12 primært findes i animalske proteinkilder. Selv om B12 findes i kød, er animalsk protein ikke den eneste kilde til det essentielle næringsstof.
B12 skabes i spiringsprocessen hos mange slags frø, korn og bønner, så spirer er en god kilde til næringsstoffet. Derudover er nogle bakterier i stand til at producere B12. Disse er naturligt til stede i visse fermenterede fødevarer som kefir, sauerkraut, og kimchi, hvilket giver dig et unikt vitamin boost. Du kan også få vitamin B12 fra visse gærtyper.

Theta Nutrition serien indeholder B12
Theta Fuel, Theta Heart og Theta One indeholder alle 100% af den daglige anbefalede dosis af B12. Så med en af disse drikke, vil du aldrig igen være i fare for at mangle B12.
theta fuelTheta HeartTheta One

Udgivet i Sundhedsteknologi

Skriv et svar