Stressen er en udannelsestrussel

Stressen fører til hjertebanken, hukommelsesbesvær, koncentrationsbesvær, søvnbesvær og irritabilitet.

Stress i hverdagen er blevet normalen for 59% af de studerende. For bare 5 år siden var stress “kun” et problem for 47% af de studerende. Stressen er altså steget 12% fra 2012 – 2017. Det er et rystende højt tal, som vil kunne aflæses senere i livet. Vi må spørge os selv hvad det er for et samfund vi er ved at skabe.

21% af de unge med symptomer på stress har søgt læge. Det er næsten dobbelt så mange som man ser i den voksne befolkning, hvor 10-12% søger læge for stress.

Jag stressen vækHvad stresser de studerende?

Nogle giver fremdriftsreformen og uddannelsesinstitutionerne skylden. Andre mener at det er curling forældrenes skyld, at børnene ikke kan holde til så meget som tidligere. Der peges også på en præstationskultur, hvor forventningerne er tårnhøje i forhold til karakterer, udlandsophold, praktik, frivilligt arbejde, kropsidealer og meget andet. Men faktum er at de unge er mere stressede. Så i stedet for at pege fingre af hinanden, kunne man med fordel forsøge at afhjælpe problemet med naturlige midler.

Hvordan slipper de studerende stressen?

For det første burde alle lære at trække vejret dybt – gerne 10 minutter dagligt. Det ville afhjælpe store mængder stress. Op til 30 minutters motion kunne også afhjælpe en hel del. Og så er latter en fremragende måde at få fjerne stress på – 10 minutters latter svarer til 30 minutters motion. Men nogle gange er man bare ikke i stand til at lave forebyggende arbejde.

Plaster fjerner stressen

Lifewave har heldigvis også fremstillet et anti-stress plaster, som virker hurtigt, og giver brugeren mulighed for at arbejde færdigt uden at være for påvirket af stressen. Det nytter naturligvis ikke at bruge Aeon plasteret hele tiden for at holde stressen nede, for så risikerer man at kroppen siger stop. Efter en periode med plaster er det altså en god ide at lægge det lidt til side det, og så arbejde forebyggende.

Kilde: MX

Udgivet i Sundhedsteknologi

Skriv et svar