Carnosine – det oversete plaster

Carnosin plasteret bliver måske ikke ligefrem overset, men mange forstår det ikke. Det hænger nok sammen med at vi ikke mærker noget mens vi har det på, og at der som regel går et godt stykke tid, inden vi kan se resultatet af brugen.

Carnosine, eller genopbygnings plasterFor at forstå hvad der sker når vi benytter plasteret, så må vi forstå hvad Carnosin er, og hvad det gør. (På engelsk hedder det Carnosine. På dansk er det Carnosin.)

Carnosin er en protein byggesten, der naturligt produceres i kroppen. Det findes koncentreret i muskler – specielt når de arbejder. Carnosin findes også i hjertet, hjernen, leveren, nyrerne og mange andre dele af kroppen. Jo mere en muskel arbejder/trænes, jo mere Carnosine ser den ud til at kunne producere, og jo større bliver virkningen af carnosin generelt.

Hvordan virker Carnosin?

Carnosin bruges af kroppen til at forhindre aldring og til forebyggelse eller behandling af komplikationer af for eksempel diabetes, såsom nerveskader, nyresygdomme, og øjensygdomme (katarakt). Behandling med Carnosin, har i undersøgelser givet 80-100% succesrate mod katerakt..

Carnosin spiller også en rolle, når det kommer til opretholdelse af vores DNA. Carnosin ser ud til at sænke hastigheden på celledelinger – hvilket i sidste ende betyder et længere liv. Celler der blev placeret i et carnosin medium levede længere: 413 dage, i forhold til cellerne i kontrolgruppen, der kun levede mellem 126 og 139 dage, hvilket er det normale for celler. Altså lever celler op til 3 gange længere, når der er masser af carnosin tilstede.

Carnosine medvirker samtidig til udskilningen af tungmetaller fra kroppen. Desuden er det velkendt at carnosine kan udglatte rynker, og derfor bruges det som ingrediens i visse cremer.

Kroppens naturlige produktion af Carnosin falder med alderen. Den faldende produktion ser også ud til at have en række bivirkninger man ikke tidligere har fundet belæg for. Et nyligt studie i USA peger på at faldende carnosin produktion blandt andet giver en øget kropsvægt.

Hvordan får du mere Carnosin?

Du kan spise en masse kød, men du skal have 3 store bøffer om dagen, for at kunne producere den samme mængde som hvis du får nok motion. Der findes også supplementer med Carnosine (beta-alanyl-L-histidine). Det giver en let øget præstationsevne.

Det hurtigste resultat opnås dog med et Carnosine plaster fra Lifewave, da du øger kroppens egen produktion uden bivirkninger af nogen art.

For mere info [email protected]

Udgivet i Sundhedsteknologi

Skriv et svar