Kan energidrik dræbe?

Kan energidrik dræbe?

Uoprettelig skade på børnenes tænder, hjertebanken, mavesmerter, hovedpine, søvnløshed, overvægt og afhængighed af koffein, er blandt de symptomer læger ser som følge af energidrikkens indtog.

Red Bull, Monster energy, Burn og mange andre drikke er ellers ikke umiddelbart det man tænker på når det handler om skader og død.

Ikke desto mindre er der iundenfor forholdsvis kort tid registreret et dødsfald i Frankrig, og et “lige-ved-og-næsten” dødsfald i England i aldersgruppen 16-18 år i forbindelse med indtagelse af energidrik. Begge gange var der tale om hjertestop.

Er energidrik virkelig farligt?

Nogle forskere mener at man skal have det der svarer til 100 kopper kaffe før mængden af koffein bliver giftig. Det ville betyde at man skulle indtage mange liter (over 30) energidrik inden de er farlige.

Men hvorfor er der så usikkerhed om energidrikkenes farlighed, når der samtidig er folk der får hjertestop af at drikke dem?

For det første så øger du pulsen når du indtager koffein i en energidrik, og hvis du samtidigt arbejder fysisk hårdt (træner, danser osv.) så kan du belaste hjertet for meget.

Det samme (Tyske) studie viser også at hjertets evne til at pumpe bliver nedsat efter indtagelse af energidrik.

Her er altså 2 modsatrettede mekanismer. Pulsen bliver øget, men hjertets evne til at pumpe bliver sænket.

Studiet viser også at din energidrik kan påvirke hjertets sammentrækningskraft på en måde, der medfører et øget iltbehov. Det behov kan være svært at honorere, hvis man i forvejen har problemer med blodgennemstrømningen.

Er koffein problemet i din energidrik ?

Det ser altså ud til at energidrikke er farlige, selv om man endnu ikke ved hvorfor og hvordan. Det er ikke kun koffeinen der er problemet. Man anbefaler i hvert fald at børn og folk med uregelmæssig hjerterytme holder sig fra de populære energidrikke. Energidrikke er faktisk forbudt i mange skoler.

energidrik Theta fuelHeldigvis er der kommet energidrikke der henvender sig til alle. De indeholder naturlige ingredienser, som er i mad vi normalt spiser, men som vi ikke får nok af til dagligt. Med de nye energidrikke kan vi hjælpe os selv til at blive mentalt skarpere, fysisk mere udholdende, få bedre hjertefunktion og øge immunforsvaret.

Læs mere om naturlig energidrik uden bivirkninger her:

Udholdenhed og energi
Mentalt skarpere
Bedre hjertefunktion
Bedre immunforsvar

Du kan finde en mangelfuld beskrivelse af hvad energidrik er på Wikipedia

Udgivet i Ikke kategoriseret

0 kommentarer til “Kan energidrik dræbe?
1 Pings/Trackbacks for "Kan energidrik dræbe?"
  1. […] Kan energidrik dræbe? | PowerpatchKan energidrik dræbe? Uoprettelig skade på børnenes tænder, hjertebanken, … Læs mere om naturlig energidrik uden bivirkninger her: Udholdenhed og energiKan du besøge hjemmesiden […]

Skriv et svar