Magnesium mangel – er det et problem, eller bare noget vi må lære at leve med?
Kroppen bruger magnesium til i hvert fald 350 forskellige livsnødvendige formål.
Vi bruger magnesium i vores immunsystem, til at forbrænde fedt, til at stabilisere blodsukker, og blodtryk, til at støtte nerver og muskler, samt hjerne og hjerte funktioner, Til at producere energi i kroppen, bygge stærke knogler og tænder, gøre cellerne i kroppen sundere og mange, mange flere ting.
Når vi mangler magnesium, oplever vi blandt andet følgende: kramper, hjerte- og kredsløbssygdomme, sukkersyge, højt blodtryk, angst og knogleskørhed.
I USA viser de offentlige tal, at 80% af alle amerikanere har SYMPTOMER på magnesium mangel. Det betyder at de allerede oplever nogle af ovenstående problemer. Det betyder også at problemet har stået på i lang tid, for når symptomerne først viser sig, så er det alvorligt. Smerten er symptomet der fortæller om et måske livstruende problem. Når 80% har symptomer på et problem, så er sandsynligheden for at vi alle har problemet – bare i mindre grad – ret stor.
Allerede fra 30-40 års alderen begynder mange at få symptomer på magnesiummangel. Lavt energiniveau, ondt i leddene, ondt i muskler, migræne, angst, højt blodtryk, ude af stand til at håndtere stress, og så videre. Når det sker, er der ikke bare tale om symptomer, men om en faktisk mangeltilstand, som kan få alvorlige konsekvenser.
Her er 10 fødevarer der indeholder høje mængder af magnesium:
- Spinat & kål
- Frø og Nødder (græskarfrø, sesamfrø, paranødder, mandler, cashew, pinjekerner, peanuts, pekannødder, valnødder)
- Makrel (pighvar, tun)
- Bønner (soja) og linser (hvide bønner, black-eyed bønner, kidney bønner, kikærter, pinto bønner)
- Brune ris (quinoa, hirse, bulgur, boghvede, fuldkorns pasta, vilde ris, byg, havre)
- Avocado
- Youghurt uden fedt (gedeost, ost uden fedt)
- Banan
- Tørret frugt (svesker, figner, abrikoser, dadler, rosiner)
- Mørk chololade
Selv om du spiser madvarer med høje mængder af magnesium, er det ikke sikkert du får nok. På grund af intensiverede dyrkningsmetoder i landbruget, og øget stress i samfundet, har vi brug for mere magnesium end tidligere, men maden indeholder mindre.
Heldigvis findes der et kosttilskud, som giver dig nok magnesium: Theta Heart fra Lifewave indeholder 68% af anbefalet daglig tilførsel. Det er samtidigt en form for magnesium, som er nemt at optage i kroppen.
Se mere om Theta Heart her
Skriv et svar
Du skal være logget ind for at skrive en kommentar.