Mere hvile – mere regelmæssigt

Sådan får du mere hvile – mere regelmæssigt – ellers tager du på

Ny forskning viser at du skal sove mindst 7.7 timer pr. nat. Ellers tager du på – specielt omkring maven.

Sover du nok? Sandsynligvis ikke. Det er én ting at erkende, at vi har brug for mere søvn, og en anden ting er at gå i seng i tide og få fulde otte timers søvn. At fortælle dig selv at du skal gå tidligere i seng, flytter ikke meget. Nøglen til at få mere søvn regelmæssigt, afhænger af små ændringer i din daglige rutine – et par små skridt kan gøre en meget stor forandring:

Mere hvile - mere regelmæssigt* Forbered dig tidligt. At være klar til at gå i seng længe før du slukker lyset vil sikre, at når du er klar til at gå til køjs, vil du ikke bruge endnu en halv time til at hænge tøj på plads, ordne kontaktlinser, bruge tandtråd, og oplade telefon med mere.

* Hold dig væk fra computeren, Ipad, mobil og TV en time før sengetid. At spille og surfe om aftenen slår søvnen ihjel. For at være succesfuld dagen efter, har din krop brug hvile nok. Den kan hurtigt forsvinde i side efter side af spændende oplysninger, som du alligevel ikke kan huske dagen efter. Desuden påvirker skærmens lys din døgnrytme, hvilket fører til en urolig søvn, når du endelig lægger dig under dynen.

* Hold op med at spise efter 20:30. Når du spiser om aftenen, vil det faktisk holde dig vågen. Hvis du lukker for køkkenet efter aftensmaden, vil du føle dig klar til seng tidligere, sove bedre (fordi du ikke skal fordøje al den mad), og du vil vågne op virkelig sulten til morgenmad, så du kan fortsætte dit sunde kost mønster hele dagen.

* Vær klar fra morgenstunden, ved at forberede dig aftenen før. Læg dit tøj frem, pak din taske, eller klargør din morgenmad. Uanset hvad du kan forberede aftenen før, vil hjælpe dig i morgen og det giver dig mulighed for at hvile bedre og længere.

* Lad være med at tjekke din telefon for beskeder lige inden sengetid. Du kan komme til at læse noget som får dig op på mærkerne, og hvis du svarer, vil du sandsynligvis være lysvågen, når du rammer hovedpuden. Medmindre du har telefonvagt, så lad det vente til morgen. Du skal selvsagt heller ikke have en tændt telefon liggende ved hovedpuden, så du kan høre eventuelle tekst beskeder. Telefonen udsender radiofrekvenser hele natten, så med mindre den er slukket, bør du lægge den i et andet værelse.

Her er hele studiet
http://www.researchgate.net/publication/26789568_Circadian_timing_of_food_intake_contributes_to_weight_gain

Der er meget mere der kan hjælpe på en bedre søvn. Den bedste vi kender, er naturligvis at bruge Lifewaves sove plaster – Silent Nights.

Det hjælper dig til at opnå en længere, dybere og mere genopbyggende søvn

Se mere om plasteret her https://powerpatch.dk/root-powp/sove-plaster/

Udgivet i Sundhedsteknologi

Skriv et svar