2 forståelser af immunsystemet

I den vestlige verden er immunsystemet meget kompliceret.
Det består af mange forskellige lag; Overflade barrierer, celle barrierer, naturlige dræber celler, hjælper celler, lymfocytter, og så videre.

immunsystemet bekæmper en indtrængerI den forståelse af immunsystemet er forståelsen af hvordan de forskellige lag arbejder, hver for sig og sammen, ikke så vigtigt som det der angriber immunsystemet. Når man forstår hvad der angriber, så kan man måske finde en måde at lave et modangreb, synes at være tanken..

Mange forskere er derfor meget fokuserede på vira og bakterier og andre patogener for at se om man kan bekæmpe dem uden om immunsystemet med kemiske midler.

Der blev i 1905 givet en nobel pris til Robert Koch for hans opdagelse i 1891 – at mikroorganismer er årsagen til al smitsom sygdom. Lige siden har fokus været på bekæmpelse.

I den østlige filosofi bruger man ikke meget tid på at forstå hvad der gør os syge, men fokuserer traditionelt mere på hvad vi kan gøre for at undgå at blive syge. Der er altså tale om en mere afbalanceret form for videnskab, som handler om at forebygge i stedet for at bekæmpe.

Og det er der den store forskel ligger – i forståelsen af hvordan noget kan være til gavn for os.

Det er her den såkaldt alternative tilgang gør sit indtog og forklarer hvorfor de synes det er bedre at forebygge end at bekæmpe. Men selvfælgelig er det godt at kunne begge dele, så vi er heldige at leve i en tid, hvor man har adgang til begge slags viden.

Det er bare ærgerligt at det vi kalder traditionel behandling – i modsætning til det vi kalder alternativ behandling – ofte kun fokuserer på den ene tilgang, og afviser den anden som alt fra virkningsløs til overtro.

Der er heldigvis ved at ske en opblødning i forståelsen af forskellen, men man møder stadig mange mennesker derude, som slet ikke er bekendt med den alternative metode, og dem er det meget svært at hjælpe med for eksempel Lifewave plaster, fordi det er svært at forstå for mange.

Til dem bruger jeg mange forskellige “ord billeder” for at beskrive hvad der sker når man sætter et plaster på, men stadig oplever jeg mange der kæmper med at forstå hvad der egentlig sker. Heldigvis er produkterne fantastiske til at tale for sig selv, så derfor insisterer jeg på ALTID at teste folk om produkterne virker på dem, før de kan få lov til at købe dem. Og skulle folk have ondt, så viser jeg som regel også at smerter kan forsvinde hurtigt.

Når folk har mærket effekten, så vil de også begynde at tro på den “alternative” forståelse af immunforsvaret, og så bliver det lige pludselig nemt at gøre folk interesserede i at bruge produkterne.

Hvis du er en af dem der ikke kan lide at sælge, så prøv at stille spørgsmålet “På en skala fra 0-10, hvor nul betyder at du slet ikke er interesseret, og 10 betyder at du er klar til at gå i gang med det samme, hvor ser du så dig selv lige nu.”

Alle svar over 1 er godt. Er svaret mellem 7 og 10, så er folk faktisk klar til at blive medlemmer, men skal lige have svar på nogle spørgsmål. Spørg dem hvad de skal vide mere for at komme op på et 10 tal.

Hvis du har brug for at vide mere om hvordan man taler til folk, så har vi et kommunikations kursus med begænset deltagerantal den 4/7 kl 19-22 i Valby. Det kommer til at foregå på Engelsk, og vi har kun en håndfuld pladser tilbage. Skriv til [email protected], hvis du er interesseret i en af pladserne.

Udgivet i Ikke kategoriseret

Skriv et svar