Farlige reaktioner på energidrikke.

Ifølge forskning præsenteret på ESC kongressen 2014 ved professor Milou-Daniel Drici fra Frankrig, kan farlige energidrikke forårsage hjerteproblemer.

Energidrikke er specielt blevet populære blandt unge i danseklubber, og som en del af fysisk træning.

Mellem 2009 og 2012 blev 257 sager indberettet til det franske agentur for madsikkerhed, hvoraf 212 (82%) gav årsag til en vurdering af hvor farligt det er at drikke energidrikke.

Farlige Energidrikke

Eksperterne fandt, at i 95 tilfælde af de rapporterede bivirkninger gav energidrikke kardiovaskulære symptomer (hjerteproblemer), 74 havde psykiatriske komplikationer, og i 57 sager kunne neurologiske skader iagttages. Nogle af sagerne overlappede hinanden.

Farlige reaktioner på energidrikkeHjertestop og pludselige eller uforklarlige dødsfald forekom i mindst 8 tilfælde, mens 46 mennesker havde hjerterytme forstyrrelser, 13 havde angina (smerter i bryst og arme) og 3 havde forhøjet blodtryk.

Koffein er ikke ufarligt

En af lægerne bag studiet, Dr. Drici udtalte: “Vi fandt, at “koffein syndromet” var det mest almindelige problem – det forekommer hos 60 personer i gruppen. Det er karakteriseret ved en hurtig hjerterytme (kaldet takykardi), rysten, angst og hovedpine..

“Sjældne, men alvorlige bivirkninger blev også forbundet med disse energidrikke, såsom pludselig eller uforklarlig død, arytmi og hjerteanfald (myokardieinfarkt).

“Vores litteratursøgning bekræftet, at disse forhold kan være relateret til forbrug af energidrikke.”

Han tilføjede: “Patienter med hjertesygdomme, herunder catecholaminerge arytmier(hjerte rytme problemer), langt QT-syndrom og angina (smerter i bryst og arme) bør være opmærksomme på den potentielle fare for, at et stort indtag af koffein, som normalt betragtes som et nydelsesmiddel, kan forværre deres tilstand, endda med fatale konsekvenser.”

Dr. Drici fortsatte: “Den brede offentlighed har behov for at vide, at de såkaldte “energidrikke” absolut ingen plads har, hverken lige før, under eller efter motion.

“Når det bruges i alkoholiske drikke, giver koffeinen i “energidrikken” de unge i danse klubber eller andre steder, mulighed for at overvinde de uønskede virkninger af alkohol, og det fører så til et endnu større indtag af koffein.”

Han konkluderede: “Patienter nævner sjældent deres forbrug af energidrikke til deres læge, medmindre de bliver spurgt direkte. Læger bør advare patienter med hjertelidelser om de potentielle farer ved disse drikkevarer og spørge de unge i særdeleshed, om de indtager disse drikkevarer på en regelmæssig basis eller som en del af at drikke i festligt lag.”
Kilde

Naturlig energidrikVi anbefaler derfor at man spiser og drikker fornuftigt, og eventuelt forsøger sig med rigtige energidrikke, som gør en forskel uden at benytte stimulanser. Energidrikke fra Lifewave er sådan et alternativ.

Udgivet i Sundhedsteknologi

Skriv et svar