Mobiltelefon stråling igen debatemne

I bunden af artiklen er løsningen på mobiltelefon stråling, men her er problemet:

Vidste du at din smartphone skal holdes mindst 1 cm fra kroppen HELE TIDEN?

Bret Bocock har gennem 20 år brugt en mobil telefon i nærheden af sit øre, og fik en ubehagelig oplevelse da han i september 2014 blev diagnosticeret med en hjerne tumor på størrelse med en baseball efter et hjertestop.

Han siger at det svarer til at ryge 3-4 pakker cigaretter dagligt, hvis man taler i sin mobil i 1-2 timer om dagen, når man ser på cancer risikoen.

Mobil industrien mener stadig at der ikke er nogen grund til at advare mod brugen af telefoner – altså lige undtaget i nogle manualer og hjælpetekster, som ingen læser. Her står der nemlig tydeligt at man skal holde mobilen fra kroppen. Den må ikke komme nærmere end 1 cm. Hvordan man så gør det, når man normalt holder den i hænderne er et rigtigt godt spørgsmål.

I 2011 var der ingen usikkerhed hos WHO, som klassificerede mobil telefon stråling som potentielt kræftfremkaldende i gruppe 2B. Er man skeptiker er det nok til at afvise der skulle være nogen som helst fare ved at bruge mobiltelefoner.

Men der findes yderligere 2 kategorier – 3 og 4, som omhandler ting der bevisligt ikke er kræftfremkaldende, og ting der ikke kan klassificeres som kræftfremkaldende. Hvis mobiltelefoner ikke var farlige, burde de være i kategori 3 eller 4.
Læs klassificeringen her

“Der er klare tegn på en øget tumor risiko – risiko for hjernesvulst, risiko for tumor i ørets kirtler. Især for folk, der har brugt mobiltelefoner i 10 eller flere år, især på den side af hovedet, hvor de bruger mobiltelefonen” udtaler Joel Moskowitz leder af Center for Familie og Fællesskabets Sundhed ved University of California, Berkeley, Skolen for den offentlige sundhed.

Bryst kræft kirurg Dr. Lisa Bailey udtaler: “Vi har set nogle meget usædvanlige brystkræft tilfælde, hos kvinder, der bar deres mobiltelefoner i deres bh’er, herunder to brystkræft tilfælde hos 21-årige kvinder”. Hun kaldte det “en meget usædvanlig alder for kvinder at udvikle brystkræft.”

Hvad siger brugerne?
Telefonsælger Krizia Daniels: “Jeg synes, det er en god idé [at advare om brugen], men på samme tid, vil folk bare ignorere advarselsmærkaterne,” siger hun. “I sidste ende, er det en telefon, og folk vil have den nyeste og bedste telefon, uanset hvad omkostningerne er.”

Læs eller hør hele artiklen her

Skjold mod mobiltelefon stråling

matrix2 mobilskjold mod mobiltelefon strålingSom du sikkert ved, så har Lifewave opfundet Matrix 2 mobilskjoldet mod den formodede skadelige stråling. 98% af strålingen bliver ledt væk fra hovedet, uden at det påvirker signalet nævneværdigt. Vil du udsætte dig selv eller din familie for en mulig skadevirkning fra mobiltelefon stråling?

Udgivet i Sundhedsteknologi

Skriv et svar