Søvn er vigtigt – en videnskabelig forklaring

De fleste mennesker ved, at søvn er en nødvendig del af tilværelsen. Indtil for nylig har man ikke forstået de bagvedliggende årsager for vigtigheden af søvn. Videnskabsfolk har netop rapporteret om vigtige opdagelser af, hvorfor specielt vores hjerne har brug for søvn. Det viser sig at udrensende mekanismer virker bedre når vi lukker ned for vores hjerne. Lidt ligesom en skraldebil der kører tidligt om morgenen hvor der ikke er megen trafik, så virker hjernens rense-mekanismer bedre når der ikke sker så meget.

Søvn er vigtigt

Videnskabsfolk fra Rochester universitet udtaler: “Dette studie viser at hjernen har forskellige funktionelle tilstande når den sover, i forhold til når den er vågen. Faktisk viser det sig at den oplivende effekt af søvn, er et resultatet af den natlige udrensning af de affaldsstoffer, som opstår i forbindelse med hjerneaktivitet når vi er vågne.”

Det er videnskabeligt bevist, at vores hjerne gemmer minderne mens vi sover, samt at den udfører et væld af vigtige funktioner. Endvidere sørger afslapningen for, at vores muskler, knogler og organer kan reparere sig selv, og det er med til at holde vores immunsystem sundt. Vi ved at søvn er en medvirkende faktor til at gøre alle disse ting, men indtil nu har vi ikke kendt til nogen af de specifikke ændringer som forårsager dette.

Charles Czeisler, som er søvnforsker på Harvard Medical School, konkluderer at dette er det “første direkte eksperimenterende bevis på molekylær niveau” for hvorfor vi har brug for søvn, og hvorfor søvn er vigtigt. Dette studie blev offentliggjort i magasinet Science den 17. okt. 2013

Silent Nights MD - Søvn er vigtigtForståelsen af at søvn er vigtigt, var grundlaget for udviklingen af Silent Nights, en af LifeWaves mest populære plasterprodukter. Det er ikke længere nødvendigt at bruge piller, da Silent Nights klinisk er blevet testet til at øge længden af søvn med op til 66 procent.

Kilde: http://www.sciencemag.org/content/342/6156/373  og http://lifewavesplash.com/?p=7990&lang=da

Udgivet i Sundhedsteknologi

Skriv et svar